top of page

Silikon kalıplarda neden kopma olur

katalizörlerin karışım oranının yanlış olması olabilir . Kürleme maddesinin miktarı, çalışma süresi ile yakın bir ilişkiye sahiptir. Oda sıcaklığı ne kadar yüksek olursa, eklenen miktar o kadar az olmalıdır . silikon kalıp, kürleme maddesinin aşırı kullanımı nedeniyle sertleşir ve kırılgan hale gelebilir (25℃ oda sıcaklığında %2'den fazla kullanılmamalı).

Yeterli Tokluğun olmamasıdır. Kalıp silikonunu Vakumlayarak model üzerine Tek noktadan dökülmeli yada en azında vibrasyon ve geç kurutarak (daha az katalizör ilavesi) içinde hava boşluklarının atılması ve bu şekilde silikon bağlarının birbirine sıkıca yapışmasını sağlanmaz ise kopma hızlı olabilir.

Çok sık (arka arkaya) kullanım. silikon kalıbın kopmasının nedeni çok sık kullanılmasındanda olabilir Çalışma sürecinde, silikon kalıp döngüsel stresin uzun vadeli etkisi altında yorulması kopmasına yol açar. Silikon kalıp için yorulma ve kopma özellikleri, silikon kauçuğun mukavemeti, tokluğu, sertliği ve malzemedeki inklüzyonların içeriği gibi performansına bağlıdır.

Yukarıda tartışılanlardan İşinize uygun sertlik, aşınma direnci, tokluk, yüksek sıcaklık direnci, yorulma direnci ve korozyon direnci özelliklerine sahip yüksek kaliteli bir kalıp silikonu seçilmenin, silikon kalıbın sağlam olmasını sağlamak için çok önemli olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Tabi normal şartlarda silikonu kırmak, koparmak cidden kolay değil. Kalıp alma, kullanma ve kalıp bakım sırasında küçük detayları göz ardı etmezsek.




103 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page