top of page

RTV 2 silikon özellikleri


RTV-2 Silikonların -80°C ila +300°C arasında esnek kalması ve silikonların 350°C'lik ısıya kısa sürelide olsa dayanabilmesi, rtv2 silikonları geniş bir sıcaklık aralığında oldukça kararlı hale getiren bir dizi yüksek performans özelliğine sahiptir. Bazı RTV-2 silikon türleri -100°C'lik sıcaklığa kısa sürelide olsa başa çıkabilir. Sadece 350°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda parçalanabilir ve yanıcı olmayan bir silika tortusu oluştururabilirler.

Genel olarak, karşılık gelen formülasyonların iyi bir termal iletkenlik seviyesi ile bağlantılı Dielektrik özellikleri, rtv2 silikonları ısı sorunu olmadan yüksek performanslı elektrik yalıtımı için çok uygun hale getirir. Poliüretan gibi aynı işlevselliğe sahip diğer malzemelerle karşılaştırıldığında, ısıl dirençleri büyük bir avantaj sağlar ve elektronik sistemlerin korunmasında yaygın olarak gerekli olan yangına dayanıklılığı rtv2 silikon ile kıyaslandığında rtv-2 silikon olağanüstüdür. Epoksi reçineler gibi diğer malzemelerle karşılaştırıldığında, silikonlar, elektronik bileşenler üzerinde esneme, hareket ve germe sırasında stres yaratmayan aşırı bir esneklik avantajı sunar. Direnç özellikleri, şiddetli atmosferik koşullara uzun süre maruz kalmaya dayanma yeteneğini içerir. Ayrıca iyi mekanik özelliklere sahiptirler ve düşük yüzey gerilimleri, yüzey detaylarını düzgün bir şekilde yeniden üretmelerini sağlayarak onları Kalıplama uygulamaları için neredeyse vazgeçilmez bir malzeme haline getirir. Birçok RTV-2 formülasyonu, organik ve inorganik malzemeler için kürlenmiş kauçukların sahip olduğundan daha fazla verimli bir bırakma ayrılma etkisi sağlar. Kalıplama, baskı ve prototipleme uygulamaları için ideal malzemelerdir.


RTV-2 Kalıp silikonu

iki bileşenli Oda Sıcaklığında Vulkanizasyon, kürleme elemanlarına bir baz ilişkilendirilerek yapılan silikon kauçuk formülasyonlardır. Sertleştirme, iki bileşenin karıştırılmasıyla başlatılan ve bir organik kalay kullanılarak yoğunlaştırma yoluyla veya bir platin katalizörü ile ekleme reaksiyonu ile meydana gelen çapraz bağlama ile elde edilir.


Genel bilgi

RTV2, yumuşak ila orta, genellikle 0 ila 50 Shore A arasında değişen bir viskozite/sertlik aralığında mevcuttur.


Tipik Özellikler

RTV2, uygulama ve işleme kolaylığı, hafif viskozite ve iyi akışkanlık, düşük büzülme, deformasyon olmaması, özelleştirilebilir sertlik, yüksek ve düşük sıcaklıklara dayanıklılık, asit ve alkali gibi birçok avantajlı özelliğe sahiptir ve bu sayede son derece dayanıklı ürünler üretir.


işlenebilirlik

Belirli prosesler ve ekipmanlar için karıştırılan ve ardından kürlenen hammaddeler.


Uygulama/son ürünler

RTV-2, tekstil kaplama, kalıp yapımı, ayırıcı kaplama, 3D veya eklemeli baskı, kokpit aletleri, motor elektroniği kaplaması ve contalamada kullanılır.

268 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page