top of page

RTV2 Kalıp silikonu nedir?

RTV-2 silikonlar iki bileşenli, Oda Sıcaklığında Vulkanizasyon sağlayan silikon kauçuklar, jelleri veya köpükleridir. Sistemin her bir parçası, amaçlanan özellikleri sağlamak için iki bileşenin birlikte karıştırıldığında reaksiyona girerek bir bağlayıcı ve katalizörden oluşur.

Özelliklerine Göre Çeşitli derecelerde yumuşaklı, viskozite, yapışma yada yapışmama, kimyasal veya sıcaklık direnci Gibi şekillerde özelleştirilebilir.

Kimyasal yapı

RTV-2 genellikle sıvı Bazende macun benzeri bir malzeme olarak üretilir ve oda sıcaklığında karıştırıldıktan ve sertleştirildikten sonra fiziksel olarak üç farklı ürün türünden biri haline gelir: katı elastomerler yani silikon kalıplar, jeller ve esnek köpükler. RTV-2 tipik olarak silikon lineer polimerler , takviye edici mineral dolgu maddeleri veya silikon reçineler, bir çapraz bağlayıcı ve reaksiyon başlatıcı katalizör içerir. Çapraz bağlama, iki bileşenin karıştırılmasıyla başlatılır ve alkol ile üreten organik kalay esaslı katalizör veya herhangi bir toksin oluşturmayan bir platin katalizörü ilave edilerek reaksiyon gerçekleşir. Endüstrideki en son trendlerden biri, organik kalay katalizörlerini diğer organik bileşiklerle değiştirmek olmuştur. Gıda yada cilt temaslı ürünlerde Platin esaslı silikon tercih edilir.

kalıp silikonu

48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page